ייעוץ זוגי הוא תהליך זוגי משותף בהובלת מטפל זוגי מקצועי, הנותן לבני הזוג כלים להתמודדות עם הבעיות הספציפיות שלהם בקשר, לאחר שאיבחן בשיחות איתם מה גורם ההפרעה במערכת היחסים שלהם.
מתי לפנות לייעוץ זוגי?
לא צריך לחכות שהמילה גירושים/פרידה תיזרק לאוויר ותאיים על הזוגיות.
כבר בשלב מוקדם יותר ואף בתחילת קשר ניתן לזהות צורך בייעוץ זוגי:
- ריחוק- ריחוק בין בני הזוג יכול להתבטא בהרבה מובנים, זה בעיקר תלוי תחושה אישית. מרגישים שהתקשורת בניכם השתנתה? מבלים פחות זמן איכות יחד? אלו יכולים להיות סימנים שהתחיל בניכם ריחוק.
- מתח- מרגישים מתח במערכת היחסים בניכם? חושבים פעמיים לפני שאתם מתבטאים או מעלים נושא שאתם רוצים לדבר עליו? זה זמן טוב להתחיל ייעוץ זוגי.
- ריבים בתדירות גבוהה – זוגות שאומרים שהם לא רבים – משקרים. אבל גם לריבים, יש תדירות סבירה ויש תדירות שכבר עוברת את הגבול ופוגמת בקשר. מרגישים שתדירות הריבים בניכם גבוה? אל תחכו שהמצב יחמיר, פנו לייעוץ זוגי.
- חוסר אמון – גם אם לא התרחשה בגידה של אחד מבני הזוג, יכול להיות מצב שיש חוסר אמון בזוגיות וזה לא מצב שיכול להימשך לאורך זמן ולחלוטין מצריך טיפול ושינוי.
איך לבחור יועץ זוגי?
לאחר שהחלטתם שהגיע הזמן לפנות לייעוץ זוגי, נשארה לכם עוד החלטה חשובה – מי יהיה היועץ הזוגי שלכם
כדי לבחור נכון, תוכלו להתייחס לכמה פרמטרים:
ניסיון – מטפל זוגי צריך להיות מקצועי ומנוסה, כזה שעזר בעבר לזוגות. בררו על הניסיון המקצועי של המטפל לפני שתקבעו ייעוץ זוגי אצלו.
חוות דעת – קראו חוות דעת על המטפל ותראו מה מטופלים שעברו אצלו ייעוץ זוגי כותבים עליו. האם הם מתייחסים בחוות הדעת ליחס אישי? לחווית הטיפול? למקצועיות? בחרו במטפל שכותבים עליו דברים שאתם מחפשים שיהיו ביועץ הזוגי שלכם.
שיחה מקדימה – לפני קביעת התור הראשון, עשו שיחה מקדימה של כמה דקות. תראו אם אתם מרגישים כימיה ומתחברים למטפל. זכרו, בייעוץ זוגי אתם אמורים להיפתח, להרגיש בנוח ולשתף פעולה. חלק גדול מזה תלוי בתחושה שתחושו עם המטפל הזוגי שלכם – אם לא תתחברו אליו, זה יקשה עליכם להיפתח ולעבור את התהליך של הייעוץ הזוגי כמו שצריך.